Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Až za pár dnů, přesněji třetího května, oslaví Jiřina Bohdalová (92) pětaosmdesáté narozeniny. Oslavy jubilea si však užívá už teď. Nedávno jí jeden dárek dal režisér a scenárista Zdeněk Zelenka, který pro ni napsal hlavní roli a také s ní natočil film Každý milion dobrý, a v neděli se dočkala i benefičního představení v Divadle Na Jezerce v komedii Paní plukovníková.

„Tak to je pro mě hodně velké překvapení a musím se přiznat, mám slzy na krajíčku. Díky moc a díky všem. Mám ráda humor a mám ráda i smích z hlediště. Je to tak, že něco já tady na jevišti dávám vám a vy mi to zase vracíte. Mám krásný pocit z takového propojení. A ještě jednou děkuji,“ řekla s malinko pohnutým hlasem Jiřina Bohdalová při děkovačce zcela zaplněnému hledišti.

„Velice si vážím toho, že paní Bohdalová u nás hraje už dvanáct let. Za tu dobu vystřídala řadu skvělých a čtyři fantastické hlavní role. Tu jednu předvedla dnes a řekněte sami, nebyla k „sežrání?,“ položil řečnickou otázku principál Jezerky Jan Hrušínský a další bouřlivý potlesk byl zcela jasnou odpovědí.

Jak uvedl, dříve bývalo zvykem u soukromých divadelních společností pořádat při významných jubileích benefice, a pokud to šlo, plnila se přání oslavenců. „Tentokrát jsme to u nás změnili, nic Jiřině Bohdalové neprozradili a za nás herce i vás diváky jí předáme šek na 30 000 korun. Ať si ho i narozeniny užije ve zdraví a pohodě,“ dodal Hrušínský.

Po pugétech a přáních se herci přesunuli do zákulisí, kde došlo i na přípitek a gratulace nejen od principála a jeho manželky, ale samozřejmě i od kolegů, s nimiž hrála v Paní plukovníkové – Jaroslava Satoranského, Libuše Švormové, Valérie Zawadské, Veroniky Jeníkové, Zdeňka Maryšky a Zdeňka Hrušky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám