Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když se tomuto pánovi zadíváte do očí, bude vám zcela jistě povědomý. Byl (a vlastně pořád je) totiž hlavní hvězdou jednoho z nejoblíbenějších filmů české kinematografie. Před čtyřiceti lety si Jiří Procházka zahrál postavu Jendy ve slavném filmu Ať žijí duchové.

Bývalá dětská hvězda nemohla chybět v obecenstvu první premiéry nového stejnojmenného muzikálu. Během děkovačky dokonce Miluše Bittnerová Procházku vyzvala na jeviště. „Představení se mi velmi líbilo. I když je to spoustu let, tak jsem si připomněl staré dobré časy,” nechal se slyšet Procházka, který je rád, že dílo v nové podobě bude rozdávat radost dál.

Procházka, který se objevil nejen ve zmíněné duchařské pohádce, ale třeba také ve snímcích Kondor létá vysoko či Velké tajemství, nakonec u herectví neskončil. Na konzervatoř ho nevzali, a tak se vyučil dámským kadeřníkem a po doplnění vzdělání na hotelové škole přičichl k hudbě. Stal se lídrem kapely Sally Band, která má v repertoáru mimo jiné i písně z Ať žijí duchové.

Reklama

Další články

Načítám