Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V čele růžového pochodu, který má za cíl bojovat proti rakovině prsu, vyrazí i Monika Absolonová (47). Zpěvačka tuto bohulibou akci každý rok prožívala velmi bujaře a díky pravidelným zastávkám ve vinárnách pojímala pochod jako jeden velký mejdan s přáteli.

Letos ale celou záležitost vnímá jinou optikou. „Každý rok jsem věděla, že bojuji za někoho jiného, letos si ale uvědomuji, že jdu taky sama za sebe. Nikdy jsem se nebála sama o sebe, ale po narození syna se to změnilo. A to jenom proto, abych mu vydržela, aby on jednou v budoucnu nebyl smutný. Najednou mi prevence a osvěta přijdou neskutečně důležité,” říká Monika.

Růžový pochod má za cíl bojovat proti rakovině prsu a to se Moniky po narození dítěte týká o to víc. „Rakovina prsu zasahuje do něčeho, z čeho je můj syn živený. Nedovedu si představit, že bych kojit nemohla,” říká Absolonová. „Myslela jsem si, že kojení je automatická věc a až po narození Tadeáše jsem zjistila, že to až tak automatické není. Snila jsem o tom, abych byla schopná kojit aspoň půl roku, protože ve všech příručkách píšou, že půl roku je to nezbytné pro zdraví dítěte. Zrovna dnes je synovi pět měsíců, a tak to vypadá, že můj sen se mi splní,” říká Monika.

V našem video rozhovoru se Absolonová rozpovídala o mateřství i kilech navíc, které s tím souvisí.

Reklama

Další články

Načítám