Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Vdova po Waldemaru Matuškovi (†76) si prý našla nového muže, s kterým by šla dál životem! Tvrdí to alespoň její kamarádi s tím, že jde o člověka, s nímž se přátelil i její choť.

Kdekdo by možná čekal, že když měla vedle sebe tak významnou a uznávanou osobnost, nepřipadá v úvahu, aby ještě někdy jiného muže pustila ke svému srdci. Ale přesto se tak údajně stalo.

Letos je to čtyřicet let, co se Olga za Matušku provdala, strávila s ním tedy krásných 33 roků. Cestu do její duše však přesto údajně ještě dokázal získat Jiří Planner (80).

„Olina už není sama. Prázdné místo po jejím boku zaujal Jiří (George) Planner, spoluzakladatel divadla Semafor, ve kterém působil jako provozní ředitel,“ tvrdí Sedmička.

Planner je významná figura šedesátých let. Do zahraničí emigroval v roce 1963, když zorganizoval zájezd Semaforu do NDR a tehdy západní části Berlína. Přestěhoval se do USA, pracoval jako diskžokej rádia Svobodná Evropa, hodně se kamarádil i s Jiřím Voskovcem. Jeho celoživotní láskou byla manželka Jana, která ale zemřela 1. prosince 2014 po dlouhé nemoci. Mimochodem, byla osobní lékařkou jak Voskovce, tak Ferdinanda Peroutky.

S Matuškou se Planner znal od jeho začátků a stýkali se i v době, kdy byl ženatý s Olgou. Byl prý přítomný i při scénce, kdy za Waldemarem přišla jeho dřívější velká láska Jitka Zelenohorská, která se změnila tak, že ji bývalý přítel ani nepoznal.

Olga, která je o třináct roků roky mladší než Jiří Planner, na sebe naposledy pořádně upozornila knihou Waldemar a Olga: Zákulisí našeho života, v níž si to vyřídila s osobnostmi české kultury, které neměla ráda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám