Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Své významné životní jubileum, sedmdesát let, moc slavit nechtěl. A už vůbec ne nějak pompézně. Osud a hlavně scenáristé rozhodli jinak a 12. července proběhne ve Státní opeře benefičně-narozeninový koncert tanečního mistra, herce, pedagoga a režiséra Vlastimila Harapese pod názvem A tančím dál.

„Nevím, zda se tenhle věk má slavit, ale proč vlastně ne. Jde v podstatě jen o číslo, hlavní je, že se na scéně Státní opery potkám se svými kamarády a přáteli a samozřejmě i svými příznivci. A teď, kdy se to pomalu blíží, se už moc těším,“ řekl na tiskové konferenci ke zmíněnému galavečeru budoucí oslavenec.

Vlastík, jak mu přátelé říkají, se narodil 24. července 1946, slavit se ovšem bude v předstihu a pogratulovat přijde mnoho známých tváří. Mezi hosty nebude chybět ani herečka Marta Vančurová (67), která s Harapesem hrála v nezapomenutelném psychologickém filmu Den pro mou lásku.

„Hráli jsme partnery v tomhle filmu, který vznikl už před čtyřiceti lety, a ráda na natáčení vzpomínám. Díky němu byla realizace tohohle dramatu příjemná a díky Vlastíkovi jsem pak poznala i něco, co mám ráda dodnes. Pozval mě na zkoušku baletu a to, co jsem viděla, ve mně zanechalo silný dojem a objevila jsem nový svět. Spojení hudby a krásného pohybu. I za to mu patří můj dík a dík i za přátelství,“ nechala se slyšet Marta Vančurová.

Galavečer si nenechají ujít také Hana Zagorová, Jiří Suchý, Uršula Kluková, Marie Poledňáková, Michal Štípa, Jaromír Hanzlík, Leona Machálková a mnoho dalších.

Reklama

Další články

Načítám