Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ten se ale změnil! Zpěvák Josef Melen, který v osmdesátých letech okouzlil bývalé Československo písničkou Ne, pětku ne, v níž prosil, aby nedostal nedostatečnou, jinak doma bude bit, se dnes věnuje moderování a záslužným projektům. Sám je otcem dvou kluků. Mrkněte na rozhovor s ním!

Byly doby, kdy měl mindrák z toho, že mu lidé jeho dětskou popularitu připomínají. „Bylo to asi před dvanácti lety. To jsem nerad slyšel. Dělal jsem různé projekty a divil jsem se, proč to tu lidé nechtěli. Česká republika je v tom zvláštní. Dnes se tomu zájmu už jen usmívám,“ tvrdí Melen, jehož synové v jeho šlépějích nejdou, mladší syn, který má vadu sluchu, prý ale šíleně rád zpívá v soukromí.

Tatínek Josefa Melena nešel kdysi pro ránu daleko, takže chlapec moc dobře věděl, o čem zpívá. „Kázeň být musí. Kdybychom si dělali od dětství, co chceme, asi bych nebyl zpěvák, hudebník nebo člověk, který dnes dělá preventivní projekty,“ říká moderátor, který před několika lety bojoval s rakovinou. Podržela ho ale rodina v čele s krásnou manželkou.

„Můj život se změnil úplně ve všem. To, co bylo předtím důležité, se posunulo v žebříčku hodnot níž. Cením si toho, že mám rodinu, že mám kde bydlet. Když máte zdraví, všechno ostatní můžete porazit. Dnes už mi je jedno, čím jezdím a kolik stojí mé hodinky. Kontroly mám častěji, než jednou za půl roku, ale největší strach mám spíš z lidské blbosti. Je to něco, s čím se špatně bojuje,“ dodal Josef Melen, kterého jsme potkali na dopravní akci Zkus to bezpečně na pražském Strahově.

Reklama

Další články

Načítám