Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Miroslav Táborský v sérii Básníků začínal jako čistič bot Hanousek, který si chtěl čištěním bot vydělat první milión. V dalších dílech se propracoval na hospodského a restauraci vlastní i v šestém pokračování. Sám ale podnikat nikdy nezkoušel.

"Mít hospodu žádná pohoda není, myslím, že je to pěkná koule na noze. Na natáčení bylo takové zvláštní vrátit se po dvanácti letech do stejné hospody, bylo to takové déjà vu. Sám jsem ale podnikat nikdy nezkoušel, myslím, že jsem měl v branži i dost odstrašujících příkladů mezi kolegy, kteří to zkusili," míní s tím, že herectví je přece jen jistota.

Táborský hrával i v mnoha zahraničních produkcích, má doma i zásadní španělské filmové ocenění, Goyovu cenu, obdobu Českého lva. "Bylo toho hodně na přelomu 90. let, v současné době toho tolik není, je to spíš nárazovka. Snad se pomalu blýská na lepší časy díky pobídkám pro zahraniční filmaře. Nedávno jsem dělal takový malý film s americkými studenty, kteří tady byli na rok na stáži. Obchází kolem mne jeden španělský projekt, který už se dvakrát odsunul, tak uvidíme, jak to dopadne. Všechno beru tak, jak to přichází," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám