Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Začátkem května vypukne ve Stockholmu Eurovision Song Contest, kde Českou republiku zastoupí Gabriela Gunčíková (30) s písní I Stand. Jednou z jejích konkurentek bude čtyřiatřicetiletá maltská zpěvačka Ira Losco (s písní Walk of Water). Ta jako speciální host vystoupila v sobotu na benefičním večeru Pomozte dětem.

Losco není žádným pěveckým nováčkem, dokonce se již účastnila Eurovize, a to v roce 2002 v Tallinnu (druhé místo). Dvakrát otevírala koncert Eltona Johna, vystupovala s Maroon 5, Tokio Hotel, Enriquem Iglesiasem atd.

Ani její účast na akci Pomozte dětem není náhodná - Losco se charitě věnuje velmi aktivně, podporuje např. práva LGBTI komunity či kampaně proti bulimii.

Na Eurovision Song Contest jde pochopitelně o hudbu, ovšem při pohledu na Gábinu Gunčíkovou a Iru Losco se nemůžeme zbavit myšlenky, zda všechny soutěžící budou tak hezké... Diváci to budou moci posoudit prostřednictvím České televize, která Eurovizi odvysílá (semifinálová kola 10. a 12. května na obrazovkách ČT2, finále 14. května na ČT1).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám