Hlavní obsah
Článek

Americká herečka Kelly McGillis (54) je známá hlavně svým ztvárněním přitažlivé milenky vojenského pilota Mavericka ve filmu Top Gun. Podívejte se, jak se tato pohledná blondýnka od dob, kdy sváděla Toma Cruise (61), změnila.

Kelly se už od útlého dětství věnovala divadlu a navštěvovala dramatické a hudební kurzy na Pacific Conservatory of Performing Arts. V letech 1980 - 1984 studovala herectví na známé Julliard School of Drama v New Yorku.

Popularitu ji přinesla až role astrofyzičky, instruktorky a specialistky na bojová letadla, do které se zamiluje mladý elitní pilot v podání Toma Cruise, ve snímku Tonyho Scotta Top Gun.

V letech 1989 - 1994 si zahrála ve filmu Babe a Všude dobře, doma nejlépe. Od té doby se objevovala spíše v různých televizních filmech. Bývá často přirovnávána k herečkám jako je Grace Kelly nebo Ingrid Bergman.

Herečka po svých dvou neúspěšných manželstvích přiznala, že je lesbička. Na podzim roku 2010 uzavřela partnerství s dlouholetou přítelkyní Melanií Leiser. Z druhého manželství s Fredem Tillmanem má dvě dcery, Kelsey a Sonoru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám