Hlavní obsah
Článek

Příbuzní amerického zpěváka Merleho Haggarda chystali narozeninovou oslavu, ale místo ní bohužel budou zařizovat pohřeb. Country legenda zemřela v den svých 79. narozenin.

Držitel tří cen Grammy byl počátkem letošního roku hospitalizován s plicními problémy, ale po jedenácti dnech se vrátil do svého domu poblíž kalifornského Reddingu, kde strávil poslední týdny v obklopení svých blízkých.

Merle Haggard během své plodné kariéry vydal 47 vlastních studiových alb a na dalších nahrávkách spolupracoval. Ještě loni vydal desku Django & Jimmie, na níž se podílel s Williem Nelsonem.

Na zdravotním stavu country legendy se podepsala závislost na cigaretách. Merle sice v roce 1991 přestal kouřit, ale poškozené plíce mu způsobily několik komplikací včetně rakoviny.

Haggard se pětkrát oženil. Nejplodnější bylo jeho první manželství s Leonou Hobbs, s níž si pořídil čtyři potomky. Další dvě děti měl s pátou ženou Theresou Ann Lane. Jeho potomstvo je však ještě bohatší. Testy DNA potvrdily, že měl utajeného syna z krátkodobého vztahu, s nímž ale nikdy neměl blízký vztah.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám