Hlavní obsah
Článek

I když i u nás má country celkem slušnou fanouškovskou základnu, Amerika dodnes zůstává nejen v tomto ohledu nepřemožitelnou velmocí. Tento žánr v USA poslouchají i mladí a třeba taková Taylor Swift se díky němu stala hvězdou. Ještě o jednu příčku před ní se ovšem v žebříčku nejvýdělečnějších hudebníků za loňský rok časopisu Forbes umístil Garth Brooks.

Čtyřiapadesátiletý zpěvák a textař, jenž si dokázal podmanit Spojené státy mísením country s prvky popu, rock’n’rollu a rocku, si jen za uplynulý rok přišel na 90 miliónů dolarů, tedy 2,13 miliardy korun. Před něj se dostala už jen kapela One Direction se 130 milióny dolarů a celková vítězka Katy Perry, která vydělala ještě o pět miliónů dolarů víc.

Táta tří dětí Brooks přitom v roce 2000 ohlásil, že odchází do hudebního důchodu a na pět let se stáhnul do ústraní. Burácející vyprodané haly mu ale začaly chybět a věrné americké publikum jej přijalo zpět s otevřenou náručí.

Brooks dosud prodal více než 160 miliónů nahrávek, z čehož 136 miliónů v USA. To z něj dělá po Beatles umělce s největším počtem prodaných desek v Americe v historii. Těsně za ním je Elvis Presley.

Reklama

Další články

Načítám