Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká krása už dlouhá léta dělá naší vlasti skvělé jméno. Po ikonických supermodelkách devadesátých let Evě Herzigové (51) či Daniele Peštové (53) nastoupila nová generace topmodelek. Čtyři z nich mají jedno společné, a to světové vítězství v nejprestižnější modelingové soutěži Elite Model Look.

První Češkou byla Linda Vojtová (38), která vyhrála v roce 2000. Od té doby se jí podařilo udržet se na špičce světového modelingu. Stala se tváří kampaní Armani, Dior, ozdobila desítky titulek Vogue a stovky dalších módních magazínů.

V roce 2006 světové finále vyhrála Pražačka Denisa Dvořáková Hromkovičová, která svoji kariéru odstartovala titulní stranou Vogue Italia a exkluzivní přehlídkou pro Pradu. Denisa se stala oblíbenkyní Karla Lagerfelda a objevila se v kampaních značek jako Versace, Cartier a mnohých dalších. Vítězkou roku 2013 se stala Eva Klímková. Po krátké době se objevila v kabinách všech prestižních pařížských módních domů, nafotila prestižní Teen Vogue.

Hned rok poté se světovou vítězkou stala Bára Podzimková z Příbrami. Ta také už zazářila na londýnském, milánském i pařížském týdnu módy, v září ji čeká premiéra na fashion weeku v New Yorku. Patří mezi nejtalentovanější modelky nové generace, všichni světoví castingoví ředitelé, návrháři i stylistí už dobře znají její jméno. Stejně jako ostatní dívky se účastnila jednoho z castingů v obchodních centrech, které letos startují 25. dubna. Momentálně studuje na gymnáziu v Příbrami.

Reklama

Další články

Načítám