Hlavní obsah
Článek

Jen co se Karel Gott (†80) veřejnosti svěřil s tím, že porazil rakovinu, už o sobě dává vědět čím dál víc. Nejen na horolezecké stěně, ale i svými názory. Poskytl například rozhovor, v němž se vrátil k tomu, jak prožíval nemoc, ale vyjádřil se třeba i k uprchlické krizi. Hlasujte v anketě na konci článku, co si o jeho názorech myslíte!

„Stála nade mnou postava v bílém. Byl to doktor, který měl za úkol oznámit mi mou diagnózu. Žádné utajování, obcházení. Rovnou k věci. Naplno. A řekl mi také: Připravte se na všechno,“ vybavuje si začátek boje s rakovinou.

Opět také potvrdil, že se chce vrátit. Jestli za rok nebo za tři, to ale neví. „Můj comeback proto musí doprovázet naprostá novinka. Až ji budu mít, pak teprve mohu na jeviště. Poté, co jsem se pět měsíců díval v nemocnici do stropu a kapali to do mě, se to teď vrací. Mám příběh i chuť,“ řekl Týdnu Gott.

A rozpovídal se i o uprchlících. "Dělají to důmyslně, strkají před kamery reportérů děti. Viděli jste to také, ne? Nepřemýšlíte o tom? Podívejte, jak se ty děti prosebně dívají... A nepomozte jim... Je to citový nátlak," míní Gott.

Přestože si o uprchlické krizi myslí své, s náboženstvím to údajně nemá co dělat. Islám podle něj není agresivní a nechce ovládnout svět. Na rozdíl od konkurenční víry.

„Mnohem důraznější se mi v tomto ohledu zdá dlouhodobě spíš křesťanský postup. Vidím totiž toho pána, který s křížem nad hlavou pochodoval americkým kontinentem před šikem bojovníků a žehnal násilí na domorodcích. Misionář se takovým říkalo,“ obul se do historie katolické církve.

Co si myslíte o názorech Karla Gotta?
Má naprostou pravdu
35,4 %
Nemá pravdu v ničem
4,4 %
Ať se raději brzy uzdraví, zpívá a do politiky se neplete!
60,2 %
Celkem hlasovalo 129754 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám