Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeden z našich nejúspěšnějších mimů a klaunů Boris Hybner zemřel. Bylo mu 74 let. Otec herečky Vandy Hybnerové podlehl krátké nemoci.

"Dne 2. dubna 2016 odešel po krátké náhlé nemoci skvělý člověk, clown, herec, dramaturg, režisér, scénárista, vysokoškolský pedagog a představitel české pantomimické školy Boris Hybner," stojí v oficiálním oznámení.

Boris Hybner, který působil také jako vysokoškolský pedagog, režisér, scenárista a dramaturg, přitom ve svém životě překonal spoustu těžkostí. Zbavil se závislosti na alkoholu a porazil i rakovinu tlustého střeva.

Věčný optimista dokonce veřejně mluvil o svém životě s umělým vývodem, protože chtěl dodávat optimismus všem lidem s podobným handicapem. Hybner o svém boji s rakovinou ještě nedávno promluvil v pokračování pořadu 13. komnata.

Onemocnění ho navíc inspirovalo k napsání námětu na celovečerní film Klauni režiséra Viktora Tauše, kde postavu, inspirovanou jeho osudem, ztvárnil Oldřich Kaiser. Zákeřnou nemoc sice zdárně překonal, ale náhlá zdravotní indispozice byla bohužel nad jeho síly.

Reklama

Další články

Načítám