Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

S varixy v různých stádiích se totiž ve svém životě setká každá druhá dospělá žena. Ani největším hvězdám se křečové žíly nevyhnou, přestože se nám z fotek a filmového plátna může zdát, že jejich nohy jsou naprosto dokonalé. Moderní cévní chirurgie má naštěstí metody, které umí žilní nedostatečnost vyléčit šetrně, třeba i během polední pauzy.

Zeptali jsme se cévního chirurga: Jsou křečové žíly estetický nebo spíš zdravotní problém?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

„Existují různé stupně onemocnění. Obvykle jde o esteticky problematické křečové žíly (varixy). Pokud se varixy včas adekvátně neléčí, dochází postupně ke zhoršení stavu – pocit únavy a těžkých nohou, bolestivost, otoky a noční křeče. Později se objeví pigmentace, chronický zánět kůže, která se stává jemnou a velmi náchylnou k mechanickému poškození,“ vysvětluje MUDr. Radek Vyšohlíd, cévní chirurg kliniky Asklepion a dodává, „pokročilé formy chronické žilní nedostatečnosti mohou dospět až do stadia bércového vředu.“ Nevíme, které celebrity mají noční křeče, ale víme, jaké je řešení.

Jak probíhá léčba moderní léčba křečových žil? Bez jizev, bolesti a dlouhého hojení.

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Základem úspěšné léčby je důkladné klinické a ultrazvukové vyšetření, které vám na klinice Asklepion provede cévní chirurg při první návštěvě. Na základě konkrétního nálezu doporučí řešení, které je pro vás nejvhodnější. Klasické chirurgické operační techniky, často velmi bolestivé, postupně ustoupily do pozadí a přenechaly místo laserovým operacím křečových žil doplněných o ošetření drobných žil sklerotizační látkou. „V Asklepionu nabízíme široké spektrum metod k řešení chronické žilní nedostatečnosti, které se provádí samostatně, nebo v kombinaci. Principem je odstranění nefunkčních chlopní a žil. Funkci odstraněných žil pak převezmou zbylé hluboké žíly,“ vysvětluje MUDr. Vyšohlíd.

Laser vás zbaví křečových žil s 98% úspěšností

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Použití laseru v cévní chirurgii patří mezi moderní léčebné metody. Cévní chirurgové kliniky Asklepion používají laser pod kontrolou ultrazvuku. Působením laseru, který se zavede do žíly, dochází k jejímu smrštění a žíla pak zaniká vazivovým pruhem. Výkon je prováděn v místním, či celkovém znecitlivění, na operačním sále, vstupy pro zavedení laserového vlákna jsou velké cca 2-3mm, takže nevznikají žádné jizvičky. Bolestivost je minimální a odeznívá v řádu několika dní. Prakticky okamžitě se můžete vrátit k normální tělesné aktivitě bez výrazného omezení.

Sklerotizaci zvládnete místo oběda

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Sklerotizace křečových žil je aplikace látky, která chemicky naruší žilní stěnu a žíla následně postupně zaniká vazivem. Nejde tedy o operaci v pravém smyslu slova a hodí se pro léčbu menších varixů. V Asklepionu navíc nyní používají novinku, která současně s aplikací sklerotizační látky žílu jemně zevnitř naruší mechanicky, a tím se celý proces zintenzivní a urychlí. Celé ošetření trvá jen několik desítek minut a hned po něm odcházíte domů. Další velkou výhodou je, že není třeba použít žádnou anestezii, ošetření je zcela bezbolestné. Dá se tak doslova zvládnout o polední pauze. Neodkládejte proto návštěvu cévního chirurga, zdravé a krásné nohy stihnete mít ještě do léta.

Další články

Načítám