Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Wabi Daněk (69) od základů změnil svůj život. Protože se potýkal se závislostí na alkoholu, hrozily mu vážné zdravotní problémy. Od mozkové mrtvice (kterou už jednou prodělal) až po cirhózu jater.

Oblíbený zpěvák se nakonec rozhodl s alkoholem skoncovat a od základů změnil životní styl. O své cestě zpátky do života promluvil v pokračování pořadu 13. komnata. V nejvrcholnějším alkoholovém období Wabi vypil až půl litru tvrdého alkoholu denně. Brzy dostal nůž na krk od manželky i lékařů.

„Nebylo o čem se rozhodovat, to bylo buď alkohol a rakev, anebo bez alkoholu a ještě nějaký život,“ prozradil Wabi Daněk s tím, že zpočátku docházel do protialkoholní léčebny, ale k pití se bohužel vrátil.

Prudce se mu ale zhoršil zdravotní stav a lékaři mu dávali najevo, že se jeho vlak blíží ke konečné stanici. Wabi Daněk se tak 15. května 2010 rozhodl seknout s pitím a od té doby se sklenky alkoholu ani nedotkl. Velkou motivací mu byla jeho manželka, protože ji nechtěl ztratit.

Wabi Daněk však nejen přestal pít, ale navíc kompletně změnil životní styl. Měl totiž velkou nadváhu a lékaři ho opět varovali, že by mohl skončit špatně. Na řadu přišla redukční dieta napsaná Wabimu na míru výživovým poradcem, který zpěvákovi kompletně upravil jídelníček.

„Musím se přiznat, že první dva měsíce to bylo dost zoufalé, protože já byl zvyklý celý život nesnídat, a když už tak maximálně kafe a cigáro, ale zjistil jsem, že je to dobrý. Do té doby jsem nikdy neměl bílý jogurt,“ prozradil. Celkově zhubl dvacet kilo a je zdravý jako řípa. Navíc už zase koncertuje a sklízí úspěchy s projektem Ďáblovo stádo, ke kterému mu vyšla dvě cédéčka.

Reklama

Další články

Načítám