Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americká herečka a manželka zesnulého herce Heatha Ledgera Michelle Williams (30) prodělala v rámci filmové role neskutečnou proměnu. Ve snímku s názvem My week with Marilyn si zahrála blonďatý sexsymbol padesátých let Marilyn Monroe (†36). Práce maskérů byla vskutku výtečná. Michelle byla od Marilyn téměř k nerozeznání.

Třicetiletá Williams je televizním divákům známá ze seriálu Dawsonův svět či z filmu Zkrocená hora. Za roli Almy Beers, manželky homosexuálního kovboje Ennise Del Mara, kterého ztvárnil právě Heath Ledger, získala Zlatý Glóbus a nominaci na Oscara.

Tentokrát se Michelle dostalo té pocty, že mohla ztvárnit vnadnou hereckou ikonu pod taktovkou režiséra Simona Curtise. Ve filmu se objeví mnoho realistických scén, které jsou zdokumentované na dobových fotografiích. Například Marilynin přílet do Londýna z roku 1956 s jejím tehdejším manželem Arthurem Millerem. Michelle má na sobě úplně stejné šaty, totožný účes, brýle a dokonce i kytici, kterou tehdy nesla Marylin. Právě v této scéně je podoba Williams s Monroe téměř neuvěřitelná.

Ve snímku dále hrají například Dougray Scott, Judi Dench, Julia Ormond či Emma Watson.

Drobná herečka Williams však roli nejdříve odmítla. Zdůvodnila to tím, že je úplně jiná, než Marilyn Monroe. Povahově a prý i postavou. Nakonec si však uvědomila, že podobná příležitost v životě herečky přichází možná jen jednou za život a své rozhodnutí změnila.

Reklama

Další články

Načítám