Hlavní obsah
Článek

Nemusíte čekat až do sobotního finálového večera, už nyní můžete zhlédnout velké večerní róby, které oblékne desítka finalistek letošního ročníku České Miss. My jsme byli u zkoušky nádherných šatů, kterou dozorovala jejich autorka Blanka Matragi (71).

Návrhářka arabských princezen vytvořila pro adeptky na českou královnu krásy opravdu pozoruhodné modely. „Vyrobila jsem celkem dvanáct šatů, ale dvoje z nich se nepoužily a místo toho jsme sáhli do mého archivu a použili jiné,” říká Blanka, která šaty šila ve svém ateliéru v Bejrútu, a nemohla tak šít šaty kráskám přímo na tělo. „Díky tomu, že se použily i modely z mého archivu, tak to bylo ku prospěchu věci. Dívky v šatech jen září, narovnaly se, usmívají se, jsou sebevědomější.”

Inspirací designérky pro její poslední tvorbu byly čtyři přírodní živly, což se projevilo i u šatů České Miss. „Bez čtyř živlů by naše planeta neexistovala. Vítězky půjdou do světa a prostřednictvím mé kolekce ponesou mé poslání na záchranu planety,” říká Matragi. Doba přípravy každého modelu by se dala v průměru odhadnout na tři týdny, na jednom modelu pracovalo čtyři až dvanáct švadlen a jejich pořizovací hodnota se pohybuje mezi sto padesáti a dvěma sty tisíci korunami. „Stala jsem se partnerem, a tak jsem nehleděla na peníze,” říká Blanka Matragi.

Reklama

Další články

Načítám