Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ta láska propukla už v dětském věku a trvá dodnes. Herečka Dana Morávková (52) si jako malá dívenka zamilovala vílu Amálku a toužila být jako ona: jemná, hodná a něžná. Slavná pohádková bytost dokonce i teď zdobí její pouzdro na telefon.

„Jako malá jsem měla ráda večerníčky, a víla Amálka byla v mých dětských očích tak krásná. Chtěla jsem být Amálkou. Jednotlivé příběhy navíc hrozně hezky namluvil pan Hrzán,“ vysvětlovala populární herečka a moderátorka před natáčením nového dílu barrandovského pořadu Kurňa, co to je.

Amálku si nyní může kdykoli připomenout, stačí mrknout na mobil. „Od kamarádky jsem dostala krásné pouzdro na telefon. Nejvtipnější na tom je, že není od nás, ale až z Japonska. Krteček je populární v Číně, Amálka zase dobyla v Japonsko,“ smála se.

Česká blondýnka s věnečkem na hlavě skutečně vzala zemi vycházejícího slunce útokem. Japonská televize je Amálky plná, tamní děti se do ní přímo zbláznily. Před třemi lety navíc začal největší tokijský obchod Kiddy Land prodávat desítky předmětů s motivem víly a dveře se tam netrhnou. „Myslím, že by se něco podobného českým dětem taky líbilo,“ řekla Dana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám