Hlavní obsah
Článek

Na to, aby se z nevýrazné a nenalíčené šedé myšky stala opravdová femme fatale, stačí jen chvíle. Své o tom ví šansoniérka Renata Drössler (60), která se takhle téměř během půl hodiny proměnila nedávno při natáčení klipu k jedné ze svých nových písní.

„V koncertním sále v Liberci jsme natáčeli klip k písničce Zvedni kotvu Ofélie, která je z mého nejnovějšího alba zhudebněných básní Jiřího Žáčka. Myslím, že se nám povedl. Premiéru by klip měl mít ještě před letními prázdninami,“ řekla Super.cz dáma, kterou můžete stále vidět v Divadle pod Palmovkou jako slavnou hollywoodskou divu v představení Edith a Marlene nebo v muzikálu Dracula.

K básníkovi Jiřímu Žáčkovi, který byl loni prezidentem vyznamenán Medailí za zásluhy, měla Renata jako čtenářka vztah již od dob svého dospívání.

„Postupem času jsem si oblíbené básně nechala zhudebnit a zařadila je do svého repertoáru, k některým jsem si hudbu napsala sama. Minulý rok spatřilo světlo světa album s názvem Motýl něhy uletí. Je na něm třináct zhudebněných básní pana Jiřího a já z něj mám obrovskou radost,“ dodává Renata, která Žáčkovy texty bude zpívat na svém pravidelném šansonovém večeru v Salmovské literární kavárně už dnes.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám