Hlavní obsah
Článek

Na ceny Thálie, kde předávala cenu za celoživotní mistrovství v oboru loutkoherectví, se Iva Pazderková (44) nijak výrazně nepřipravovala. Svým outfitem ale přesto zaujala. "Bylo to jednoduché, stačilo mi zajít do showroomu švédského oděvního řetězce, kde mají velmi zajímavou kolekci, většinou z recyklovaných materiálů," vysvětlila.

"Je v bio kvalitě, tyto šaty jsou hedvábné a náušnice jsou z recyklované džínoviny. Ale jsou pevné, dá se na ně i zaťukat," vysvětlila. "Samozřejmě oblečení muselo být vhodné k tak slavnostní příležitosti v Národním divadle. Jsem ráda, že jsem se jí jako herečka mohla účastnit," dodala.

"Loutkoherectví je strašně obdivuhodná práce, která vyžaduje daleko víc pokory, protože nejste vidět. Je to obor, který musíte dělat s největší poctivostí. Pan Jiří Vyšohlíd je navíc multiinstrumentalista, není to jen "vodič loutek". My vodíme sami sebe, zatímco on vodí loutku, přes kterou teprve musí interpretovat, což je fenomenální," vyznala se z obdivu Iva.

Sama si prý tuhle profesi nikdy nevyzkoušela. "Leda v teple a bezpečí domova na nějaké dětské oslavě. Nedokážu to, nejsem na to talent," přiznala a z toho vyplynula i odpověď na otázku, zda by byla raději loutkou, která by se nechala vodit, anebo jejím vodičem? "Jsem herečka už mnoho let a jsem zvyklá na to, aby mne někdo vodil. Což neznamená, že kroky nevedeme dohromady, ale režijní odpovědnost je mi cizí," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám