Hlavní obsah
Článek

Nedávno se ve filmu Gangster Ka představila v roli manželky gaunera Káčka a v podobném modu Vlastina Svátková pokračuje dál - v koprodukčním čínském seriálu Poslední vízum se zhostila role mocí posedlého nacisty. Toho si zahrál její dlouholetý kamarád Jan Révai.

„S Honzou jsme mnoho let přátelé, musela jsem se od toho oprostit. Bylo pro mě těžké si ho představovat v roli SS mana, protože ho velmi dobře znám,” říká herečka, která se zhostila role submisivní a vystrašené rakouské operní pěvkyně, která se snaží přesvědčit svého partnera, aby nepáchal zlo.

Herečka má už zkušenosti s americkými produkcemi, a tak prý pro ni spolupráce s Číňany nebyla příliš rozdílná. „Práce na tomhle projektu byla možná jen o něco rychlejší v přípravě natáčecího setu. I přestože jsme jeli v rychlém tempu, tak bylo vše skvěle připravené a profesionální,” říká herečka a dodává: „Jsem vděčná za tuto nabídku. Díky tomu, že bylo na place vždycky hrozně moc Číňanů, tak jsem se naučila více koncentrovat na práci."

Pro Svátkovou prý nebyl příliš velký problém zhostit se historické postavy, neboť období druhé světové války má hodně nastudované, musela se ale dovzdělat ve zpěvu. „Hraji tam operní pěvkyni, ale můj hlas tam nezazní, musela jsem se ale naučit zpívat tak, aby působilo věrohodně, že to zpívám já,” říká Vlastina Svátková. Seriál by měla brzy odvysílat jedna z českých televizí a uvažuje se také o tom, že dílo dostane i filmovou podobu a ukáže se tedy na stříbrném plátně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám