Hlavní obsah
Článek

Čtyřicetiletá Lupe Samano z kalifornského San Bernardino se k morbidní obezitě postupně projídala od svých pěti let, kdy rodinu opustil její otec. Už v šesti letech vážila 45 kilogramů a v devíti už neuvěřitelných 180. Nakonec dosáhla bezmála tří metráků, je těžce nemocná a odkázaná na manželovu pomoc i při hygieně a vyprazdňování. Pár má v plánu přestěhovat se do Houstonu a věří, že operace zachrání nejen ženin život, ale i manželství.

Samano prý v dětství vážila jako ostatní děti, po otcově odchodu ale začala její matka trpět depresemi, brát drogy, pokoušela se o sebevraždu a nakonec v jejích osmi letech skončila ve vězení.

Výchovy Lupe i její mladší sestry se ujala babička. Po rodičích se jí ale hodně stýskalo a žal zaháněla jídlem. Vše se ještě zhoršilo, když babička zemřela. „Když jsme přišly o babičku, celý můj život se zastavil, začala jsem tak přibírat, až jsem toho mohla dělat pořád míň a míň. Musela jsem i přestat chodit do školy. Zůstávala jsem jen doma a pořád tloustla,“ vypráví Lupe.

„Být takhle obézní je boj, vše je pro mě těžké, mé tělo kolabuje. Jsem diabetik, má váha ohrožuje srdce, ledviny, játra, nohy, všechno. Cítím se beznadějně a všechno mě bolí,“ stěžuje si, ale zároveň věří, že až zhubne, začne být znovu samostatná a pro svého muže snad i atraktivní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám