Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Na své muzikantské kořeny zpěvačka Petra Janů (71) nezapomíná ani po letech. Naopak. S mladšími muzikanty za zády se ke svým začátkům zase vrátila. Alespoň co se repertoáru týče.

Loni v létě Petru rozesmutnila zpráva o odchodu legendárního skladatele a kytaristy Oty Petřiny, který byl pro rozjezd její sólové kariéry klíčový.

„Napsal pro mě první tři dlouhohrající desky. Jemu vděčím za to, že si mě lidé začali všímat, protože když pro mě se Zdeňkem Rytířem začali dělat songy, bylo to jako zjevení. Do té doby tu rocková zpěvačka nebyla,“ řekla Petra Super.cz.

V aktuálním koncertním repertoáru nechybí jeho hit Motorest, ale ani další méně známé písničky, které se Petra rozhodla oprášit. „Vybrali jsme pár nadčasových songů a publikum na ně skvěle reaguje. Vždycky, když je zpívám, tak si na Otu s láskou vzpomenu,“ říká dojatě Petra.

„Jarní měsíce zase budou patřit koncertům. Dnes hrajeme ve Strakonicích. Pokračujeme například v Olomouci, Vyškově, Karlových Varech nebo České Lípě,“ zve na své koncerty nestárnoucí zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám