Hlavní obsah
Článek

Dobrý nákup je terno. Jeden takový pro fajnšmekry a labužníky si může udělat sto šťastlivců. Stačí, když na dřevo položí 55 tisíc korun! Přesně za tolik se totiž prodává Lucie Bílá (57) a je to údajně velice dobrá investice do budoucna.

Zmíněnou částku zaplatí zájemce za medaili z ryzího zlata o váze jedné unce (31,1 g) s jejím portrétem, která je součástí sběratelské série Slavíci ve zlatě a vyrobila ji Česká mincovna v Jablonci nad Nisou.

Lucka si tedy do své sbírky zlatých a platinových desek přidá i jednu zlatou a jednu stříbrnou pamětní medaili a ostatní budou určeny k prodeji. Jak vysvětlil šéf mincovny, k dostání jsou ovšem i tři stovky půluncových medailí za 27 950 a tisícovka stříbrných bratru za pouhých 1750 korun.

Bílá si sama osobně v Jablonci vyrazila medaili s pořadovým číslem jedna a pak ji v jednom pražském baru i pokřtila. „Trochu jsem medaili záviděla Karlu Gottovi, který ji má už z dřívějška, a teď ji mám i já. Je strašně krásná a povedla se. Jsem už na známkách, mám voskovou figurínu v muzeu, ale na medaili jsem doposud nebyla, až teď. Poprvé v životě mě někdo vyrazil a mám z toho velkou radost,“ smála se Lucie Bílá, která na nás už brzy možná vykoukne i z lednice.

Jak zpěvačka na křtu uvedla, dostala od Karla Gotta (†80) na památku medaili s jeho portrétem. „Moc jsem si toho vážila, teď, když i já mám svoji, tak mu jednu také dám. Jak říkají zástupci České mincovny, ty medaile jsou vlastně v drahém kovu ukryté emoce a určitě ho to potěší,“ dodala zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám