Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Eva Decastelo (45) velikonoční tradice pečlivě dodržuje. Obzvlášť kvůli dětem, které se na svátky jara pokaždé moc těší.

„Slavíme je kvůli dětem. Jdeme k vodě a nařežeme vrbové proutky, děti pletou s mým mužem pomlázky. Jelikož jsem na všechny manuální práce nešikovná, mám dovoleno pouze vázat mašle. Pak barvíme vajíčka, což děti moc baví,“ prozradila Decastelo s tím, že jinak má z Velikonoc od dětství velké trauma.

„Když mi bylo asi čtyři nebo pět let, šly jsme s maminkou k babičce. Cestou jsme potkali bandu ožralých kluků, kteří měli pomlázky upletené z bužírky. Zastavili nás a chtěli vajíčka. Máma mě držela za ruku a řekla, že žádné nemá. Oni ji začali šupat těmi pomlázkami, a jak byli opilí, mlátili ji vší silou. Maminka mě popadla a utíkala se mnou v náručí k babiččinu domu, kde jsme se schovaly. Měla modřiny po celém těle. Dodnes si pamatuju, jak bušili na dveře a hulákali a já se klepala hrůzou. Takže Velikonoce jsem začala slavit zase až s dětmi. Býváme většinou v Želivě, odkud je můj manžel, tam se tradice ještě dodržují,“ uzavřela moderátorka a herečka, která se od dubna objeví v seriálu Ohnivý kuře.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám