Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dát dohromady celou partu, která hrála v legendárních Básnících od prvního dílu, musela být fuška. Ale režisér Dušan Klein tvrdí, že to tak těžké nebylo. Nejhorší bylo přimět autora Ladislava Pecháčka, aby sepsal další příběhy.

"Podmínkou toho, aby se vůbec začalo psát, bylo, že budou všichni hrát. Takže jsem všechny obvolal a říkali, že ani nemusím rozebírat, o čem to bude a že to berou," řekl Super.cz. Problém byl opačný, hlásilo se jich totiž víc, kteří se v Básnících během uplynulých pěti dílů objevili. "Hlásilo se mnoho herců i neherců, ale já si zůstal při svém," dodal Klein.

Problém nebyl ani s Pavlem Křížem, který v Česku průběžně nepobývá. "Je tady dost na to, abychom natočili dva filmy do roka, takže je to bez problémů," mínil. Režisér sám podotkl, že herci z Básníků hodně pomalu stárnou. Když uvidíte opáleného kudrnatého Pavla Kříže, na usedlého padesátníka moc nevypadá. "Ale když vezmete pár záběrů z prvního dílu, tak ten rozdíl vidíte," domnívá se.

V nových Básnících se objeví i mladá generace, nejmladším hrdinou je syn Štěpána Šafránka, jehož ztvárnil dětský herec Filip Antonio, jehož známe už dost dlouho. "Hledali jsme po mnoha školách, točili dlouhé zkoušky a podle toho vybírali. Nejhorší to bylo s dětmi kolem dvanácti třinácti let, protože ten kluk je de facto hlavní role. Myslím, že s Filipem Antoniem se to povedlo, hlavní roli ještě nehrál," řekl nám Dušan Klein a my můžeme prozradit, že Filip, jehož známe i z muzikálů, si v Básnících i zazpívá.

Zajímalo nás samozřejmě, zda režisér přemýšlí ještě i o sedmém dílu Básníků. "Bojím se říct, že vím, o čem by to mohlo být, protože pan producent je nesmlouvavý a hned by na nás tlačil. A já bych chtěl mezi tím natočit ještě dva jiné filmy, pokud na to tedy budu mít síly, a pak se uvidí," prozradil a dodal, že jde o tragikomedii Zastavte zeměkouli, chci vystoupit a o pohádku O králi s klikou. Oba snímky by se měly natáčet přístí rok.

Reklama

Další články

Načítám