Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jeden z nejslavnějších českých video blogerů Martin Rota přišel v pondělí o nohu! Mladík, kterého znají nejen fanoušci počítačových her (nejznámější je jeho kanál Naprosto retardovaný), se od dětství pohybuje o berlích. Zánět v noze, který se dostal až do kosti, vyústil v ránu na patě a následný nesmlouvavý verdikt lékařů: noha musí pryč!

Kdekdo by byl na oprátku, Martin ale svoje fanoušky pravidelně o všem informuje, jako by snad šlo o reklamaci špatně koupeného trika a ne o ztrátu končetiny. Přitom kvůli hrozící otravě krve mu nohu uřízli v kotníku. Navíc v den, kdy to vůbec nečekal a šel původně jen na převaz.

„Tak už mám po operaci. Všechno v klidu, ležím na JIP, ale nějak si nemyslím, že je to nutné. A už vím, co jsou to fantomové bolesti, právě odmítám všechno, co mi nabízí na bolest, abych viděl, jak daleko to půjde. Nuda, tak experimentuji!“ prozradil krátce po zákroku mladík, kterého mohou znát i diváci Prima COOL z pořadu Hrajeme s Alim.

Fantomová bolest je potíž, se kterou se potýkají snad všichni, kdo zažili amputaci. Postižení mohou pociťovat přítomnost chybějící končetiny, nebo se na místě, kde už není, může projevovat bolest.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám