Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I když sama moc dobré zkušenosti s policií nemá, když policisté asistovali při exekuci její dcery v rámci problémů při střídavé péči s jejím expartnerem, přesto herečka Ivana Jirešová (47) přišla podpořit tour Hanky Kynychové (56) Pohyb pomáhá, jež má upozornit na problematiku domácího násilí, na které známá cvičitelka spolupracuje právě s Policií ČR.

"Myslím, že je to téma, o kterém se pořád nedostatečně mluví. Je spousta žen, které se bojí. Mám kamarádku u nás v Uhříněvsi, která dost často klepe na dveře a vždycky má nějakého monokla. A znám i příklad, kdy ženu dost často mlátil chlap, a když zavolala policii, tak se to ještě obrátilo proti ní, že ho vyprovokovala. Samozřejmě chápu, že žena muže vyprovokovat může, ale nikdy by na ni neměl vztáhnout ruku. Ať třeba bouchne dveřmi a sebere se a jde ven, ale nikdy by jí neměl ublížit," řekla Super.cz Ivana.

A má i sama podobnou zkušenost? "Fyzické násilí nikdy. S tím psychickým, to se těžko dokazuje. Rány na těle se dokazují mnohem lépe než ty na duši. Když vás někdo neustále ponižuje, tak to na první pohled vidět není," svěřila. "To byste musela dojít někam k psychologovi, ale měla tam dotáhnout i toho chlapa, který tam ale nebude chtít jít," míní. "Jde to, aby žena měla sílu odejít. Vždycky to jde nějak zařídit přes nějaké kamarádky, maminku, babičku. Ale odejít, to je ten první a nejdůležitější krok. Pak ji ten muž může ještě nějak pronásledovat, a to je ta chvíle, kdy by mohla pomoct i policie," je přesvědčená Ivana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám