Hlavní obsah
Famous
Článek

Na legalizaci prostituce v Itálii by papež zřejmě zareagoval výstavbou zdi kolem celého Vatikánu. Přesto hlasů volajících po uznání prostitutek jako živnostnic přibývá. Silným argumentem jsou v době krize peníze, které by z nejstaršího řemesla této planety mohly plynout. Podle Maurizia Marchettiho – starosty Altopascia v Toskánsku – by zdanění prostitutek vyřešilo dluhy a deficitní rozpočet v celé Itálii.

V zemi totiž operuje podle odhadů kolem stovky tisíc prostitutek. Pokud by se začalo se zdaněním jejich živnosti, jen rozpočet Altopascia by narostl v přepočtu o 25 miliónů korun.

„Dnes je to naprosto ilegální byznys, který zaměstnává 70 až 100 tisíc lidí, podle střízlivých odhadů. Dokážu si představit kritiku, ale ptám se každého, je morální, aby osoba vydělávala deset tisíc eur měsíčně a živila kriminální podsvětí, zatímco tu pracují lidé slušně a nemůžou přežít do konce měsíce?“ argumentuje Marchetti.

Itálie, ostatně jako většina zemí Evropy, masivně škrtá v rozpočtu. Jen letos musel ministr financí vyškrtat v přepočtu 140 miliard korun.

„Legalizace je nejúčinnějším lékem. Každý rok by jen naše město na daních získalo až milion eur!“ věří Marchetti.

Reklama

Další články

Načítám