Hlavní obsah
Článek

Dnes čtyřiatřicetiletý Arun Rajasingh z jihoindického Čennaí už od dětství sleduje, jak jeho pravá noha nabývá na rozměrech. Nešťastný Arun ale bohužel ani dnes nemůže dělat nic jiného. Lékařům se totiž ani po mnoha nejrůznějších vyšetřeních nepodařilo určit diagnózu.

Noha přitom stále roste, v současnosti dosáhla už stokilové hmotnosti. Muž je tak odkázaný na pomoc druhých, a to i při běžných úkonech jako je oblékání či toaleta. Chůze je pro něj nemožná, už nějaký čas se výjimečně pohybuje pouze na invalidním vozíku.

Rajasinght trpí mimořádně vzácnou genetickou vadou od narození, sužují jej silné bolesti a tlak v noze. Postižena je přitom i jeho druhá končetina, ale v mnohem menší míře. Arun není nijak léčen, lékaři si s ním nevědí rady. O elefantiázu, tedy ztluštění kůže a podkoží na základě ucpání lymfatických cév a uzlin, ani parazitní onemocnění se prý nejedná.

„Lékaři stále zkoumají můj stav, ale vhodnou léčbu se zatím najít nepodařilo. Jsem z toho někdy smutný a deprimovaný, ale neztrácím naději,“ říká statečný Ind, jehož rodičům po jeho narození bylo řečeno, že jejich syn bude žít jen několik týdnů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám