Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jana Plodková (42) se brzy objeví v novém seriálu internetové televize Stream. Osmidílný seriál s názvem Casting vychází z reality a odpovídá svému názvu. Když herečka nové dílko představila novinářům na tiskové konferenci, tak jsme se zajímali o to, který z castingů se jí vryl do paměti nejvíc.

„Nejbizarnější castingy jsou na reklamy. Není tam nic, jen vy, prostor kolem vás. A do té prázdnoty máte například ze vzduchu chytat imaginární pomeranče, nebo kousat do sušenky, kterou nemáte rádi, a dělat, jak je skvělá. Jednou jsem dokonce měla předvádět, že hořím, že se po mně plazí plameny…z pohledu castingového režiséra jsem vyčetla, že tu reklamu asi nedostanu,” řekla Jana.

Některé role herečce přidělují tzv. na tělo, ale některé získala právě díky castingu, jako je role Čárkované ve Vratných lahvích, nebo úspěšná role Hany v Protektoru, za kterou získala v roce 2009 Českého lva. Castingy proto vnímá jako součást práce a účastní se jich. „Zpočátku jsem byla nervózní, teď se jedná spíš o rutinu. Ale je pravda, že na všechny nechodím. Přeci jen se ráda svobodně rozhoduju o tom, čeho být součástí a čeho ne. Některé castingy jsou dokonce příjemné, vždy záleží na lidech, kteří je dělají a jak k hercům přistupují,” řekla Plodková.

A co je ochotná oblíbená česká herečka udělat pro roli? „Pro skvělý scénář udělám vše, co bude role vyžadovat. To je jedna z věcí, které na herectví miluju. Možnost změny a překročení hranic stereotypu,” řekla Jana Plodková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám