Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Doby, kdy byl ideálem krásy na muzikálové scéně Daniel Hůlka, jsou dávno minulostí. Začíná se prosazovat mladá generace a vyniká například operní pěvec Michal Bragagnolo.

Pětadvacetiletého zpěváka jsme přistihli v šatně divadla Goja Music Hall, kde se připravoval na roli Raoula v muzikálu Fantom opery. S troškou nadsázky by se dalo říct, že byla až škoda tohle tělo zahalovat. Ptali jsme se Michala, čemu vděčí za tak vysportovanou postavu. „Chodím do posilovny. Třikrát týdně se tam většinou dostanu,” nechal se slyšet Michal, který se nám přiznal, že zrovna nyní pravidelné tréninky trošku fláká. „Teď se mi to sice moc nevede, protože mám náročnější zkoušecí období. Zkouším hry v Národním divadle, ve Státní opeře a v Plzni, a tak je to trošku náročnější.”

Návštěvy posilovny Bragagnolo střídá s outdoorovým během a plaváním. „V mládí jsem závodně plaval, snažím se chodit občas do bazénu,” uvádí zpěvák.

Pryč jsou časy, kdy operní pěvci mohli vážit jako tři pytle brambor. V dnešní době se klade důraz nejen na hlasový projev, ale i na zjev a Michal si je toho vědom. „Když je člověk na jevišti, tak nereprezentuje pouze svůj hlas, ale i sám sebe, svoji postavu,” říká Michal Bragagnolo.

Reklama

Další články

Načítám