Hlavní obsah
Článek

Již jsme psali, že v novém projektu televize Nova Drazí sousedé se kromě zaběhnutých seriálových tváří v epizodní roli představí také v Americe žijící herec Jan Tříska. Přijal nabídku ztvárnit ‚starého, mrzutého, naštvaného dědka‘. Musel dostat pro něj velmi zajímavou nabídku, když kvůli tak malé roličce (hned v prvním díle zemře) letěl z Los Angeles do Prahy.

Jeho děda Alois musí působit trochu zanedbaným dojmem, takže přípravy na natáčení seriálu zahájil Tříska už několik týdnů před příletem. „Dostal jsem rozkaz od pana vrchního maskéra, že se nesmím holit, neboť hraju starého, mrzutého, naštvaného a neholeného dědka, který je velice nepříjemný ke svému okolí. Je to mrzout, jak už to u starých lidí bývá,“ prozradil herec a dodal, že vousy přímo nesnáší a normálně se holí každý den. Nebyl z toho tedy i on sám trochu mrzutý?

„Naopak byl milý a přátelský. Pan Tříska se choval jako velký profesionál, neměl vůbec žádné hvězdné manýry,“ uvedl zdroj z televize, která první díl odvysílá v pondělí.

Jan Tříska alias děda Alois se v seriálu Drazí sousedé objeví pouze v první epizodě, ve které zemře a zanechá za sebou závěť. V závěti odkáže svým vnoučatům třicet miliónů pod podmínkou, že budou žít rok na vesnici Vlkov v jeho rozpadlém domě a dodrží stanovené podmínky, jinak peníze připadnou vesnici.

Reklama

Další články

Načítám