Hlavní obsah
Článek

Na přelomu milénia byla Thora Birch označovaná za největší hollywoodskou naději, ale hvězdný potenciál bohužel nenaplnila. Svou filmografii sice stále rozšiřuje, ale na vrcholu slávy byla herečka, která dnes slaví 34. narozeniny, ještě před dosažením dvacítky.

Americká krása v roce 2000 posbírala pět Oscarů a na Thoru se tehdy pěly ódy, stejně jako na její kamarádku z filmového plátna Menu Suvari. Zatímco krásná blondýnka se díky scéně ve vaně s okvětními lístky růží stala sexsymbolem, nenápadná černovláska byla obdivovaná za herecký talent.

Thoře bylo během natáčení pouhých 16 let, takže od rodičů potřebovala svolení, aby se mohla svléknout před kamerou. Ti s tím však neměli sebemenší problém, jelikož se oba objevili ve vedlejších rolích v kultovním erotickém filmu Hluboké hrdlo.

Další roli podivínky dostala hvězda Americké krásy ve filmu Přízračný svět, v němž si zahrála se Scarlett Johansson. Thora Birch se v roce 2002 dočkala první a poslední nominace na Zlatý glóbus a sklidila více obdivu než její kolegyně, která se později stala hollywoodskou hvězdou první velikosti.

Pak už to ale šlo s kariérou oslavované herečky z kopce. V dalších letech neměla na role příliš velké štěstí a svou filmografii zaplnila spíše podprůměrnými snímky. Thora Birch se naposledy na veřejnosti objevila na newyorském týdnu módy, kde moc parády nenadělala. Zanedbaná herečka působila mezi výstavními modelkami naprosto nepatřičně.

Reklama

Další články

Načítám