Hlavní obsah
Článek

Kvůli jeho hlasu si dabing u DVD pouštějí i ti, co jinak milují originály. Dvorní dabér Bruce Willise Alexej Pyško (59) udělal z hollywoodského herce, který sám mluví trochu kňouravě, hravého a charizmatičtějšího chlapáka. Jak to má vůbec v soukromí?

Alexeji, balil jste vůbec někdy holky na svůj charizmatický hlas?

Do jisté doby jsem žil single, jak je dnes populární říkat. Holky ale spíš braly na to, že jsem měl tehdy totálně arogantní obličej a nejspíš jsem si o sobě myslel bůhvíco. K tomu jsem měl o pětadvacet kilogramů míň a byl jsem vysportovaný. Kdo ví, čím jsem je přitahoval.

Teď už ale single nejste.

Dvanáct let jsem šťastně ženatý, má žena je zdravotní sestřička. Má to své výhody, ale i nevýhody, jako u každé takové profese. Dál bych ale s dovolením své soukromí nerozebíral.

Zrovna natáčíte třináctidílný seriál pro Českou televizi, o čem je?

Režisér Jan Pachl si mě vytipoval už do filmu Gangster Ka jako jednoho ze tří zlořádů. Tvrdil v nadsázce, že potřeboval herce, který nemusí svini hrát, protože už sviní je. Sedli jsme si a na základě spolupráce na tomhle filmu pak vznikl nápad s třináctidílným seriálem Rapl. Tam mám naopak svatozář kolem hlavy. Hraju šéfa policie, který je totálně neúplatný. Jezdíme natáčet do Krušných hor, je u toho strašná sranda a tvoříme do poslední minuty před záběrem. Je jen zábavné, kolik mordů se v Jáchymově kvůli seriálu stane. Podle producenta jsme už jako Vraždy v Midsomeru.

Čím si nejvíce vyděláváte?

Nejsem závislý na jedné práci. Jsem v angažmá v Národním divadle, mám vlastní divadelní společnost, teď přišly filmy a seriál, sem tam se do toho zaplete dabing. Velmi finančně příjemné jsou reklamy (Pyško do nich často propůjčuje svůj hlas – pozn. red.). Multimilionář kvůli tomu rozhodně nejsem, ale je to velice zásadní příjem. Mám to rozmanité.

Reklama

Další články

Načítám