Hlavní obsah
Článek

Možná ji neznáte jako herečku (a je to škoda), její hlas ale zná většina z nás. Stanislava Jachnická jej propůjčila postavě vystupující v jednom z nejznámějších seriálů na světě - Phoebe Bufetové z Přátel, již ztvárnila Lisa Kudrow.

Jachnická je dabérka a spíše než filmová či seriálová divadelní herečka. A o divadle bude řeč i nyní, konkrétně o hře Noc bláznů Louise Nowry, kterou 12. března premiérově uvede Divadlo Rokoko v režii Pavla Kheka.

Odehrává se v psychiatrické léčebně, kam přichází mladý nezkušený režisér, který jako svou první práci dostane za úkol nastudovat s klienty operu v prostorách ústavu. A protagonisty se mají stát například pyroman, drogově závislá žena, žena posedlá kdykoliv čímkoliv nebo třeba rádoby hudební génius, kterého hraje Oldřich Vízner. Ten se na jevišti představí i jako muzikant. Zahraje na piano a v druhé polovině představení i na dudy. Jachnická pak ztvární pracovnici odpovědnou za tento ‚umělecký projekt‘.

„Není to drsný příběh jako v Přeletu nad kukaččím hnízdem, ale ukazujeme, nebo autor tvrdí, že i v tomhle zařízení žijí lidé, kteří jen občas dělají divné věci. Ta hra ono prostředí nedémonizuje, nestaví ostnaté dráty. Je to komedie o tom, kdo je vlastně normální, že i my tzv. normální se občas chováme bláznivě a že blázni se taky někdy mohou chovat normálně,“ vysvětlil na tiskové konferenci k chystanému představení Khek.

Vedle zmíněných hrají také Veronika Gajerová, Henrieta Hornáčková či Aleš Bílík, který první popularitu sbírá díky pohádce Řachanda, kde hraje jednu z hlavních rolí (Matěje).

Reklama

Další články

Načítám