Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Dnešní prazvláštní pohřeb bývalého krále podsvětí Ivana Jonáka (†59), týpka, který nechal dle pravomocného rozhodnutí soudu zavraždit svou manželku a za to si odseděl osmnáct let, byl ve znamení nejen setkání různých legračních bytostí jak ze špatné komedie (přišli od pohledu veksláci a bývalí rváči, také zaměstnanci hampejzů a Josef Rychtář s Vlaďkou Šulekovou), ale také obvinění rodiny zesnulého. Prý mu mohla zachránit život! Podívejte se na video.

Tvrdí to alespoň kamarád Jonáka Jindřich Popelář. Ten se s Jonákem znal z dob jeho dávné slávy, prý pro něj dělal nějaké „prácičky“, a údajně rozeznal, jak na tom byl bývalý zločinec před smrtí špatně.

Viděli se v posledních dnech života Jonáka často, několikrát mu dokonce volal záchranku, byť kdysi prachatý podnikatel lékařskou pomoc odmítal.

„Nebyl na tom s cukrovkou tak, že by si musel píchat inzulín. Měl růži, a když jsem mu sundal ponožku, noha byla značně černá a krvavá. Přivolaní záchranáři, kteří původně vůbec nebyli vpuštěni do domu, mi sdělili, že pokud se s tím nebude nic dělat, hrozí tam otrava. Podle mě už ji měl. Od soboty se jeho stav rapidně zhoršoval, neudržel myšlenku, pořád mi usínal v křesle. V pondělí už byl v agónii. Varoval jsem rodinu, že pokud s ním nepůjde k doktorovi, brzy umře. Věděla to jeho matka, varoval jsem jeho děti i bývalou družku, s kterou má dítě. Rozhodli se ale s návštěvou lékaře počkat do středy odpoledne (to už byl ale Jonák mrtvý - pozn. red.). Pokud by tam šli dřív, mohl tu Ivan ještě být,“ říká jasně Popelář.

Podle jeho názoru nechtěl Jonák umřít, nechal tomu ale volný průběh, i když věděl, že se mílovými kroky blíží jeho konec.

„Smysl jeho života Discoland šel v březnu do dražby. Neměl už pro co žít. Je ho škoda. Vážil jsem si ho za jeho rozhled a velkou sečtělost,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám