Hlavní obsah
Článek

Herečku Barbaru Lukešovou znají mnohem více příznivci divadla, ale zahrála si také v seriálu Cesty domů, kde ztvárnila zdravotní sestřičku. Mezi zdravotním personálem strávila bohužel více času v reálném životě než před kamerou. Kvůli boji s rakovinou.

Období to bylo o to složitější, že vážná nemoc zasáhla i jejího sourozence. „Nejdřív jsem onemocněla já, potom bratr,“ uvedla Lukešová v pořadu Host do domu na Českém rozhlase Dvojce, kde povyprávěla i o tom, co jí tehdy běželo hlavou. „Člověku nic jiného nezbyde, než být statečný a prostě být racionální. Já jsem tehdy byla hrozně racionální, normálně nejsem, jsem poměrně dost emotivní. Tak tady jako by se mi ten mozek úplně přepnul jinak a fungovala jsem prostě tak, že jsem si odmítla připouštět, že něco bude špatně,“ řekla herečka, jež podstoupila operace i chemoterapii.

Rok si musela dát pauzu a potom hned začala pracovat na představení Terminus (režisér s jeho zkoušením na Lukešovou počkal), dnes velmi úspěšném a chváleném. Se stejným režisérem, Markem Němcem, aktuálně také zkouší ve Švandově divadle Brechtovu hru Baal.

Reklama

Další články

Načítám