Hlavní obsah
Článek

Chlapečci na fotce holdovali hudbě jeden od raného dětství, druhý od střední školy a jejich okolí se tak ani nediví, že to dopadlo, jak to dopadlo - založili si kapelu. Sice teprve před rokem a něco, ale jejich písničky Lhůta záruční nebo Katarze si s nimi už zpívají tisíce fanoušků. Řeč je o skupině Slza, tedy Petru Lexovi a Lukáši Bundilovi.

„Vzpomínám si, že jsem byl jako malý šíleně hyperaktivní a rodiče nevěděli, co se mnou. Pomohlo až to, když mi dal táta do ruky mikrofon od starého magneťáku, který mě zabavil na dlouhé hodiny. Už tenkrát jsem v sobě začal probouzet showmana, když jsem v obýváku pořádal koncerty a všichni mě museli povinně poslouchat," nastínil Super.cz Lexa dobu, kdy u něj vášeň pro hudbu začala propukávat.

V případě Lukáše Bundila k tomu mělo dojít o něco později. „Ač jsem na fotce andílek, opak byl pravdou. Strašně jsem zlobil, na základce jsem měl v žákovské i 40 poznámek za rok. Zklidnil jsem se až na střední, když jsem začal hrát více na kytaru a věnoval se muzice,“ řekl.

Slzu oceňují nejen fanoušci, ale také členové Akademie populární hudby, kteří jim udělili tři nominace na Ceny Anděl - v kategoriích Skupina roku, Album roku a Objev. Ještě před vyhlášením kapela vyrazí na své první turné, které začne 3. dubna v Jablonci nad Nisou a skončí 16. května ve Velkém Meziříčí. Kapela pro fanoušky chystá show a autogramiádu celkem v osmi městech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám