Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Chcete si užít příchod jara netradičně? STUDENT AGENCY k.s. pro vás připravila tipy na okouzlující místa, kde vás na jaře přivítá spousta slunečních paprsků a zábavy. Právě teď do těchto míst můžete navíc koupit letenky za skvělé ceny. Naši specialisté vám pomohou i s vyřízením víza, zajištěním cestovního pojištění, ubytováním nebo s pronájmem auta. Na nic nečekejte a řekněte jaru nadšené „ahoj".

Spojené arabské emiráty – Dubaj, město mnoha tváří

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dubaj je moderním a kosmopolitním velkoměstem, kde zábava nikdy nekončí. V metropoli najdete nádherné moře a nekonečné pláže a průměrná teplota vzduchu je v březnu a dubnu příjemných 24 stupňů. Právě tady můžete hodit všechny starosti za hlavu a užívat si relaxace, koupání a šnorchlování. Jakmile vás lenošení omrzí, můžete se vydat do zábavních nebo nákupních center nebo vyjet na nejvyšší budovu světa Burdž Chalífa. Pokud dostane chuť se trochu zchladit, doporučujeme vám zamířit na ledové kluziště nebo největší zastřešenou lyžařskou sjezdovku. Punc výjimečného zážitku má i výlet do pouště spojený třeba s romantickou večeří v dunách. Dubaj je vyhlášeným letoviskem také pro milovníky golfu.

Azorské ostrovy – bájná Atlantida?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Azorské ostrovy se rozkládají v Atlantickém oceánu, oficiálně jsou součástí Portugalska. Ostrovy sopečného původu si díky svému výjimečnému vzhledu a panenské přírodě získaly řadu přezdívek – evropský Zéland nebo také pozůstatky bájné Atlantidy. Zaleťte si na největší ostrov Sao Miguel a rozhodně nezapomeňte pohorky, ať se můžete vydat ke kráterovému jezeru Lagoa de Fogo, kterému se díky výjimečnému vzhledu říká také Ohnivé jezero. Oblast Furnas je proslulá termálními prameny a horkými vřídly. Na Sao Miguelu najdete také jediné čajové plantáže v Evropě. Díky tomu, že se turistický ruch se na Azorech teprve výrazněji rozvíjí, budete mít tenhle nádherný kus pevniny jen pro sebe.

New York – pulzující metropole

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

První rozkvetlé stromy v Central Parku, Americano a bagel k snídani, manhattanské mrakodrapy zalité ranním sluncem – New York má na jaře neopakovatelné kouzlo. Nejlépe nasajete atmosféru této metropole ze střechy Top of the Rock. Jako na dlani budete mít Central Park a pokochat se můžete výhledem na Empire State Building nebo Sochu Svobody. Pokud patříte mezi filmové fanoušky, vydejte se po stopách slavných snímků a seriálů, které se tady natáčely. Třeba návštěva bytu legendárních „Přátel“ rozhodně stojí za to. Na své si přijdou i milovníci módy. V NYC jsou tisíce butiků známých i začínajících návrhářů a vyhlášené jsou i zdejší bleší trhy, kde nakoupíte oblečení i různé drobnosti s příběhem.

Mallorca – plážový ráj ve Středozemním moři

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ne náhodou se o největším a nejznámějším z Baleárských ostrovů říká, že je to plážový ráj ve Středozemním moři. Na Mallorce slunce svítí 300 dnů v roce a koupat se tady dá od jara do podzimu. Ostrov je navíc jako stvořený pro vodní sporty a nádherné vzpomínky si odnesete i ze zdejšího oceanária. Místní obyvatelé jsou velmi pohostinní, a proto rozhodně nevynechejte návštěvu některé z mallorských restaurací a ochutnejte nejrůznější druhy tapas a zdejších vín. Na Mallorce se vyplatí vyrazit vstříc dobrodružství také do hor, konkrétně do Serra de Tramuntana. Adrenalin zažijete i při zdolávání nádherných kaňonů Na Mora a Sa Coanegra, které jsou vhodné i pro začátečníky.

Vietnam – nádherné pláže i úchvatné horské scenérie

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Láska na první pohled, tak mluví o Vietnamu řada cestovatelů. Na pobřeží najdete krásné a čisté pláže a při šnorchlování a potápění můžete objevovat bohatý podmořský život. Chloubou Vietnamu je tajemná zátoka Halong Bay, známá především díky vápencovým skalám, které vystupují z moře. Podle místní legendy vděčí toto místo za vznik drakovi, který nad územím přelétal a svým ocasem vyrýval do země jednotlivá údolí. Ve Vietnamu se nacházejí také nádherné národní parky a impozantní horské masivy. Vysoko v horách na severu dodnes žijí menšiny podle původních tradic. Ceny služeb jsou tady velmi nízké a jde o bezpečnou destinaci, a díky tomu se Vietnam stává stále oblíbenějším cílem.

Další články

Načítám