Hlavní obsah
Článek

Vždycky byla spíš herečka a zpívala jen tak pro radost. Herečka a čerstvá maminka Barbora Poláková (40) se začala muzice jako koníčku věnovat před pár lety, kdy vystupovala na hudebních večerech Barování kolegyně Sandry Novákové (41). Začala ale sbírat chválu a ovace, které jí může závidět řada zpěvaček, a letos je nominována hned na tři prestižní Ceny akademie populární hudby Anděl.

Bára zaujala už svými prvními kousky jako písní Kráva, k níž natočila klip s režisérkou Terezou Kopáčovou. Naprostý boom ale vyvolala její Nafrněná, která má už na desítku miliónů zhlédnutí a je singlem k její první desce. Akademici ji nominovali za Skladbu roku, Báru pak zároveň na Objev roku i na Zpěvačku roku.

Své fanoušky Bára potěší tím, že k desce konečně chystá i turné, dřív to kvůli narození dcery Ronji nešlo, které zahajuje příští týden v Malostranské besedě. "Právě v Malostranské besedě jsem poprvé zpívala před lidmi. A pak se každý měsíc vracela na Barování. Je to prostor, ve kterém jsem objevila, že zpívat mě strašně moc baví. Tak je to takový sentiment," vysvětlila, proč si pro svůj první plnohodnotný koncert vybrala právě tohle místo.

Další početné nominace na Ceny Anděl, které televize odvysílá 9. dubna, posbíraly kapely Kryštof a Slza anebo Klára Vytisková (38) za svoji sólovou desku. Večer bude letos moderovat Libor Bouček (43).

Reklama

Další články

Načítám