Hlavní obsah
Článek

O tom, že Oldřich Kaiser (68) přijal roli v nováckém seriálu Na vodě, jsme již psali. Prvotní informace popisovaly jeho postavu jako ‚alkoholika živícího se výběrem popelnic‘, čemuž odpovídal i hercův výzor. Ten však projde výraznou proměnou, již zapříčiní setkání s bývalou ženou. A nehraje ji nikdo jiný než Kaiserova skutečná exmanželka Naďa Konvalinková (72).

Po tom, co se Bohoušek, jak se Kaiserova postava jmenuje, shledá s bývalou ženou, začne přemýšlet nad svým životem a hlavně nad svou dcerou, kterou třicet let neviděl, a rozhodne se, že pokoří démona s názvem alkohol, a dokáže své dceři, že není taková troska, jak se zdá, zní nástin děje, do kterého je zakomponován i pokus o přeplavání kanálu La Manche (Kaiserova postava je bývalý vrcholový plavec).

Směr Kaiserovy dějové linky každopádně ocenili maskéři, kteří s přípravou hercovy 'zarostlé verze' měli docela dost práce. „Jelikož během natáčení Oldřich Kaiser přijal roli Edvarda Beneše, musel se v polovině září ostříhat a zůstal mu jen malý benešovský knírek, takže maskéři museli už vždy Oldřicha upravovat a přidělávat vousy a vlasy do podoby zanedbaného Bohumila. Tato maskérská úprava trvala každý den přes hodinu,“ popsal režisér seriálu Milan Cieslar.

Reklama

Další články

Načítám