Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přišla jeho chvíle. Zahrál si v seriálu Místo zločinu Plzeň i historické mini sérii Zločin z Polné, zároveň neuplynuly ani dva týdny, co měl Vladimír Polívka premiéru divadelní hry Manon Lescaut v Národním divadle, za pár dní ho čeká další premiéra v Dejvickém divadle a včera pro změnu prožil premiéru filmové pohádky Řachanda.

Ve výpravné pohádce plné vizuálních efektů a povedených maskérských kousků si mladý herec zahrál po boku svého otce Bolka Polívky. Na premiéře jsme se mladého umělce ptali, jaké to pro něj bylo působit na place s tatínkem. „Před kamerou jsme se vlastně nepotkali poprvé. Bylo to prostě tak, jako když se potkáte s tátou ve filmu. Byl jsem rád, že jsem ho mohl pozorovat při práci, ale nebyl jsem vždycky u toho, když táta točil,” komentoval spolupráci herec, který ale jedním dechem dodal, že čas se svým otcem stejně nejradši tráví v soukromí. „Potkali jsme se u divadelních zkoušek a všude možně a potvrdilo mi to, že úplně nejlíp se máme u krbu,” říká Vladimír.

Natáčení pohádky Řachanda si prý herec vážně užíval. „Byla to první pohádka, kterou jsem dělal. V Dětenicích jsme bydleli ve středověkém hotelu, kde jsme prožili spoustu večírků. Bylo to moc fajn,” vzpomínal. Mladý Polívka zvládal statečně i to, že musel během celých třech horkých letních dní točit v brnění. „Mělo dvacet sedm kilo. Musel jsem v něm jezdit dokonce na dostihovém koni, no nebylo to snadné. Produkce dělala ale všechno pro to, abychom měli pohodlí,” vzpomíná s úsměvem Vladimír Polívka na natáčení pohádky, která se právě objevuje v českých kinech.

Reklama

Další články

Načítám