Hlavní obsah
Článek

Před pár lety přišla o syna a o muže (nedávno také o bratra) a často uvažovala o sebevraždě. Teď je kdysi uznávaná romská zpěvačka, kterou na dno dostalo hlavně její gamblerství, zase plná energie. Zkouší s kapelou svého nového kamaráda číslo jedna Dušana „Džino“ Čonky a těší se na návrat na pódia. Jenže nezklame se? Čonka má totiž za sebou bohatou trestní minulost a seděl i kvůli případu, v němž se pokoušel s dalšími podvodně prodat do zahraničí dítě!

Aféra se udála v roce 2007. Trojice mužů, mezi nimiž Čonka byl (tři měsíce kvůli tomu strávil ve vazbě), byla nejprve obžalovaná z obchodování s dětmi, protože domlouvali prodání malé dívky Karolínky do zahraničí. Soud prvního stupně ale rozhodl, že šlo o fingovaný prodej, skutek překvalifikoval na podvod a Čonku i kvůli jeho bohaté trestní minulosti (seděl za vícero skutků, na triku má například kuplířství, držení a výrobu omamných látek i výtržnictví) poslal do věznice s ostrahou na tři a půl roku. Snažil se sice tvrdit, že o ničem nevěděl, justice mu ale prokázala, že se snažil sehnat prázdný rodný list.

Nyní je z něj podle slov Bílé v Reportérech ČT podnikatel, který jí změnil život. O minulosti svého kapelníka se však s námi nechtěla bavit a odkázala nás rovnou na něj.

„Při odvolání mi trest snížili na dva a půl roku, neměl jsem s tím nic společného. Z vězení mě pak pustili na půlku, dva roky už nemám ani podmínku. Jsem podnikatel, vlastním stavební firmu a snažím se dávat pozor, už se tam nikdy nechci vrátit. Ale člověk nikdy neví, několikrát jsem se zklamal v lidech a ocitl se v nesprávných čas na nesprávném místě,“ řekl Super.cz Čonka.

S Bílou má prý ryzí úmysly. „Pořád zkoušíme, co se týče vystoupení, tak teprve uvidíme. Jsme už jako rodina, mají ji rádi i moje partnerka a mé děti. Věra díky nám ožila, začala se smát a když pláče, tak už jen z radosti,“ dodal kapelník skupiny Džino, mezi jejíž největší úspěchy se počítá to, že v roce 2009 vyhrála druhou cenu v hudební soutěži věznice v Horním Slavkově.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám