Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Veronika Žilková (62) před více než osmi lety přišla o syna Melichara, který půl roku po narození zemřel na následky vrozené brániční kýly. O nejsmutnější události svého života nechtěla Žilková nikdy moc mluvit. Teď však na smutné okamžiky zavzpomínala v pokračování pořadu České televize 13. komnata, které poběží v pátek večer.

„Mám sestru, která přišla o své dítě, když jí bylo 18 let, a ona mi řekla: ‚Víš, jednou na to budeš vzpomínat.' A já jsem jí řekla, o čem to mluví, jak já můžu jednou vzpomínat, to chce přece člověk vytěsnit. A není to pravda, vlastně na to jednou vzpomínáte,“ řekla v pořadu Žilková.

Lékaři zjistili, že má Melichar vrozenou brániční kýlu v době, kdy byla herečka v osmém měsíci těhotenství. Něco podobného už přitom zažila, protože stejnou vadu měl i její syn Cyril, který nakonec přežil. U Melichara měla však už od počátku zlé předtuchy, že tentokrát to nedopadne dobře.

„Od začátku jsem cítila, že tohle nevybojuju. Ten den, když mi to řekli, mi umřel tatínek, šla jsem na jeho pohřeb, ale nechtěla jsem jít na hřbitov, zůstala jsem před tou bránou, protože jsem si vnitřně říkala, že sem asi přijdu brzy znovu,“ prozradila Žilková, která za Melicharem denně chodila, cvičila s ním, krmila ho a starala se o něj.

Melicharovi se však ani po operaci nezačaly plíce rozvíjet a byl závislý na dýchacích přístrojích. Obrovskou zátěž nakonec nevydrželo srdce. Žilková přiznala, že umírání syna bylo nad její síly a u jeho lůžka do posledních chvil zůstával její manžel (tehdy ještě partner) Martin Stropnický (67).

„Dala jsem život pěti dětem, ale doprovodit dítě ke smrti, to jsem věděla, že na to nemám. Tehdy nastoupil můj muž, a ten tam ten týden, než nastala smrt, prostě byl. Říkala jsem si, že to je chlap, který dokázal něco, co já emancipovaná žena nedokázala, a za to si ho budu vždycky hrozně vážit, protože on tam prostě byl, kluka doprovodil a všechno zařídil,“ vysekla manželovi poklonu Žilková.

Reklama

Další články

Načítám