Hlavní obsah
Článek

Hvězdní hosté se začínají potvrzovat na letošní ročník tradičního filmového festivalu Febiofest, který proběhne v druhé polovině března v Praze. Organizátoři se radují, že přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla.

Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, který se s úspěchem promítal i u nás, zahrál si i v hvězdně obsazených oskarových Hanebných panchartech. Za roli Nikiho Laudy ve filmu Rivalové získal nominaci na Zlatý glóbus. A nemylte se, ve skutečnosti je daleko větší fešák, než jak ho namaskovali na roli tohoto slavného jezdce.

Dalšími již avizovanými hosty jsou držitel Zlatého glóbu, mj. autor Královny Peter Morgan a legenda italského filmu, režisér a scenárista Marco Bellocchio.

Dramaturgové letos do programu zařadili sekci Uprchlíci, výrazné snímky nabízí i nejmladším divákům a celým rodinám v rámci Junior Festu a v předprodeji jsou už nyní lístky na Culinary Cinema, sekci spojující film a jídlo, pořádanou ve spolupráci s Berlinale. 23. ročník MFF Praha – Febiofest se uskuteční 17. až 25. března.

Reklama

Další články

Načítám