Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nečekaný skon příležitostné herečky Jaroslavy Hanušové (†66), kterou si diváci oblíbili coby Jaruš z Možná přijde i kouzelník, překvapil i muže, který s ní jako poslední v jejím životě točil. „Už pomalu nemohla chodit,“ vybavuje si.

Tomáš Magnusek obsadil Hanušovou do prvních dvou dílů Bastardů (2010 a 2011) coby uklízečku Věru. Ta byla rázná, drsně se chovala nejen k problematickým romským žákům školy, ale také k učitelům, které nutila přezouvat se. Zkrátka tam vládla pevnou rukou.

„Jaruš zemřela? To jste mě tedy šokovali. Ještě nedávno jsem ji někde v médiích zahlédl a vypadala dobře. Na natáčení se mnou se držela, akorát už tehdy před amputací měla problém vyjít schody, takže jsme nakonec kvůli ní točili o patro níž. A další obrazy přímo na schodech se točily jen s představitelkou druhé uklízečky Jaroslavou Obermaierovou (77). Byly tam problémy, ale snažila se,“ vybavuje si herec a producent snímků.

„Při tom druhém natáčení už neměla jen problém s chůzí, ale i s pamětí. Nebylo to dobré. Je mi ale moc líto, že zemřela,“ řekla k tomu Obermaierová. Zatímco v prvním díle ještě obě nahazovaly hlášky, v druhém už celý part dvojice prakticky musela odehrát ona sama. Tak na tom nebyla Hanušová dobře…

Reklama

Další články

Načítám