Hlavní obsah
Článek

Legendární fotbalista Zbrojovky Brno Petr Švancara (38) už sice profesionální fotbalovou kariéru pověsil na hřebík, ale na veřejnosti je pořád hodně aktivní. Sedí v brněnském klubovém managementu a v televizi spolukomentuje zápasy.

A protože patří k vyhlášeným vtipálkům a šoumenům, neváhal přijmout nabídku do vědomostní soutěže Máme rádi Česko. A to i přesto, že jak sám řekl, může, co se týče chytrosti, opravdu jen překvapit.

Přesně to se také stalo... Otázky moderátora Libora Boučka (43) ho totiž hodně zaskočily. Na jméno slavného českého ilustrátora pravěkých zvířat s iniciály Z.B. si ani nezkoušel vzpomenout (Zdeněk Burian). Následovalo dlouhé přemýšlení nad tím, zda je rajče ovoce, nebo zelenina, a posléze hledání odpovědi na otázku, jestli je pravda, že Petřínská rozhledna posloužila jako vzor pro výstavbu Eiffelovy věže. Na to sice teoreticky opravdu nemusí znát odpověď úplně každý, ale Švancara ani nevěděl, o jaké rozhledně je řeč.

„Tak za prvé nevím, kde je Petřínská rozhledna,“ rozesmál publikum, aby si brzy tipnul správnou odpověď "ne". Více uvidíte ve videoukázce.

Švancara bavil Boučka, Dejdara, Prachaře a spol. i během poznávačky portrétů známých osobností. Nutno podotknout, že uhodnout dvě známé osobnosti, ze kterých byl portrét sestaven, nebylo zrovna jednoduché.

V obrázku složeném z Jirky Lábuse a Terezy Maxové například Prachařův tým viděl Miloše Zemana. Švancara je ale všechny trumfnul, když u kombinace Sagvana Tofiho a Dády Patrasové jednoznačně viděl zpěvačku Petru Janů. Švancara se i tak v soutěži skvěle bavil a všechno bral s humorem, což byla od začátku jeho strategie.

„No jasně, udělat nějakou srandu, už jsem to říkal tady některým svým parťákům, že můžu jen překvapit. Takže jdu to toho jako totální outsider a fotbalista. Z tohoto důvodu mám ze školy nejméně a mohu jen překvapit,“ smál se ještě před svou účastí sympatický fotbalista.

Reklama

Další články

Načítám