Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americký televizní pořad o životech morbidně obézních lidí My 600lb Live tento týden přinesl další epizodu o sedmadvacetileté Ashley Dunn-Bratcher z Texasu. Mladá maminka pětiletého syna Patricka se projedla až k váze 325 kilogramů. Tou dobou pro ni byla jakákoli fyzická aktivita nemožná, stát vydržela maximálně pět minut v kuse a navíc se bála, že jí tíha břicha trvale poškodí záda. Impulsem zhubnout pro ni byl nakonec pohled na syna, který za ni dělal domácí práce, pral prádlo a dokonce i vařil.

Tloustnutí u Ashley odstartovalo v jejích šesti letech sexuální obtěžování manžela její chůvy. Všechno se prý tenkrát snažila udržet v tajnosti, aby ochránila své dva mladší sourozence a také proto, že se o ně kvůli drogové závislosti nemohla starat vlastní matka. V osmi letech začala bydlet s otcem, a přestože její dětství bylo už mnohem šťastnější, váha jí kvůli naučenému přejídání stoupala dál.

Nakonec v sobě ale našla odvahu a požádala lékaře Younana Nowzaradana o pomoc. Ten jí sdělil, že pokud se jí během měsíce podaří shodit 22 kilogramů, může podstoupit operaci. Mladá Texasanka nakonec zhubla ještě o čtyři kila víc. Po prodělaném zákroku sice šla váha u Ashley dolů, ale brala příliš mnoho léků na bolest a po sedmi měsících skončila znovu v nemocnici s prasklým žaludečním vředem. Po dalším roce však zhubla až na 212 kilogramů a kromě všech domácích prací nyní se synem vyráží i na ryby...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám